Sinterklaas meert vanmiddag aan in Meppel

Sinterklaas meert vanmiddag aan in Meppel

Geschreven door Daniël Schalk

Het Sinterklaasjournaal doet vanmiddag, zaterdag 14 november, uitgebreid verslag van de intocht van Sinterklaas in het Drentse stadje Meppel. Sinterklaas komt vanmiddag samen met zijn Pieten aan in Nederland en brengt als eerste een bezoek aan Meppel, een stad in de provincie Drenthe.

Dieuwertje Blok zal vanuit een speciale studio in Meppel verslag doen van de intocht. Dieuwertje wordt op de kade bijgestaan door Jeroen Kramer, een van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal. Jeroen zal Sinterklaas als eerste spreken wanneer hij voet aan wal zet.

Het is nog wel de vraag of Sinterklaas zaterdag überhaupt in Meppel aanmeert. Toen Hoofdpiet en Huispiet aan het roep van de stoomboot stonden en even niet oplette, zijn zij zo met de stoomboot de mist in gevaren. Het zou ook kunnen dat het geen mist is, maar dat het ‘witte wieven’ zijn.

Het Sinterklaasjournaal vertelde afgelopen dinsdag over de ‘witte wieven’, magische wezens die leven in hunebedden in Drenthe. Als Sinterklaas en zijn Pieten met de stoomboot verdwalen door de ‘witte wieven’ komen de Sint en zijn Pieten misschien zaterdag niet aan in het Drentse Meppel.

Vrijdagavond gebeurden er wel iets heel opmerkelijks in Het Sinterklaasjournaal. Verslaggever Jeroen trof samen met de burgermeester van Meppel het paard van Sinterklaas aan in de stad. Eerder deze week was in Het Sinterklaasjournaal nog te zien hoe het paard van Sinterklaas op de stoomboot stond.

Of Sinterklaas vanmiddag aankomt in Meppel, is vanmiddag te zien in de speciale uitzending van Het Sinterklaasjournaal, die vanmiddag om 12:00 uur begint en tot ongeveer 13:15 uur duurt. Op het digitale themakanaal NPO Zapp Xtra is de intocht van Sinterklaas met gebarentolk te volgen.

Bekijk het Sinterklaas journaal op TVblik.nl/sinterklaasjournaal