Landelijke Intocht Sinterklaas dit jaar in Meppel

Landelijke Intocht Sinterklaas dit jaar in Meppel

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De landelijke intocht van Sinterklaas vind dit jaar plaats in het Drentse Meppel, dat heeft de NTR vandaag bekend gemaakt. De omroep doet op zaterdag 14 november rechtstreeks verslag van de landelijke intocht van Sinterklaas vanuit Meppel. De stoomboot van de goedheiligman en zijn Pieten meert op 14 november aan in de Meppeler binnenstad.

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de landelijke intocht plaatsvindt in de provincie Drenthe. Burgemeester Jan Westmaas is dan ook zeer verheugd dat Meppel dit jaar niet onopgemerkt is gebleven bij de goedheiligman. “Het is geweldig dat wij Sinterklaas dit jaar als eerste mogen verwelkomen in ons land. Deze dag is het meteen ook het startsein voor alle kinderen om hun schoen weer te zetten”, aldus een trotse burgemeester Westmaas.

Ook dit jaar verzorgt Dieuwertje Blok de presentatie op locatie. Jeroen Kramer, één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, staat haar op de kade bij. De NTR doet verslag van de intocht in een speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal op zaterdag 14 november van 12:00 tot 13.15 uur op NPO Zapp. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.

Bekijk Het Sinterklaasjournaal op TVblik.nl/het-sinterklaasjournaal