Bas en Aad van Toor geëerd met een RTL Telekids Oeuvre Award

Bas en Aad van Toor geëerd met een RTL Telekids Oeuvre Award

Geschreven door Pieter Jongsma

In De Coen & Sander Show op Radio 538 zijn op dinsdag 10 november twee van de grootste kinder-entertainers die Nederland rijk is onderscheiden met een RTL Telekids Oeuvre Award. Het duo Bassie en Adriaan dat al sinds 1976 kinderen vermaakt met circusvoorstellingen, televisieseries en films werd in de live uitzending op Radio 538 door DJ’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, beiden groot fan van het duo, verrast met deze award.

Het kinder-entertainmentplatform RTL Telekids wil met deze onderscheiding stilstaan bij het feit dat Bas en Aad van Toor sinds jaar en dag via vele media kinderen hebben weten te amuseren.

Olaf Swinarski van RTL Telekids licht de oeuvre award toe: ‘Wij zijn van mening dat Bassie en Adriaan pioniers zijn op het gebied van multimediaal kinderentertainment. Hoewel ze al bijna veertig jaar geleden begonnen met circusvoorstellingen, weten ze nu nog steeds kinderen én volwassenen te boeien met hun content op het witte doek, op televisie en DVD’s maar ook op het podium én via een social netwerk als YouTube waar ze 17 miljoen views hebben behaald. Vanuit diep respect willen wij hen daarom met deze oeuvre award eren.’

Generatie na generatie is opgegroeid met clown Bassie en acrobaat Adriaan. Ze bereikten nationaal en internationaal groot succes. Vorig jaar nog ging de karaoke-versie van ‘Hallo Vriendjes’ viral, omdat een Amerikaan zijn vertolking van het nummer op YouTube zette. Vertolkingen uit vele andere landen volgden, met miljoenen views tot resultaat.

De broers nemen afscheid van de entertainmentwereld door middel van hun film Keet & Koen: de speurtocht naar Bassie & Adriaan. In deze film, die momenteel in de bioscopen te zien is en vrijdag 6 november de Gouden Film-status behaalde, geven zij het stokje door aan RTL Telekids-presentatrice Keet! en Koen, vertolkt door Patrick Martens, presentator van vele Telekids-programma’s.