Paul de Leeuw wint Beeld en Geluid Oeuvre Award

Paul de Leeuw wint Beeld en Geluid Oeuvre Award

Geschreven door Daniël Schalk

De Beeld en Geluid Oeuvre Award van DE TV-BEELDEN 2016 is toegekend aan presentator Paul de Leeuw. De Leeuw neemt de prijs op maandag 7 maart in ontvangst. De presentator is dinsdagavond ter ere van deze bekroning op zijn werk te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night.

De Beeld en Geluid Oeuvre Award is een van de zeventien prijzen van DE TV-BEELDEN, sinds 2014 de opvolger van de Beeld en Geluid Awards. De Oeuvre Award wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is voor het Nederlandse televisielandschap.

“Nu al een oeuvre award? Ik ben vereerd en trots om in zo’n mooi rijtje te staan. Nu kan ik gaan golfen. NOT!”, zegt Paul. De jury noemt de presentator ‘al decennialang beeldbepalend’. “Zijn oeuvre is groot en buitengewoon rijk geschakeerd”, zegt de jury in het juryrapport voor Oeuvre Award.

“Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, toneel, radio, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma's”, vervolgt de jury.

Als winnaar van de Oeuvre Award wordt de presentator en zanger vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Eerder wonnen onder anderen André van Duin, John de Mol, Koos Postema en Ria Bremer de Beeld en Geluid Oeuvre Award.

De genomineerden in de overige categorieën van de zeventien prijzen van DE TV-BEELDEN 2016 worden vanavond, dinsdag 2 februari, bekendgemaakt in het programma RTL Boulevard. DE TV-BEELDEN 2016 worden op maandag 7 maart 2016 uitgereikt in de Passenger Terminal Amsterdam.