Willem van Kooten ontvangt Marconi Oeuvre Award

Willem van Kooten ontvangt Marconi Oeuvre Award

Geschreven door Pieter Jongsma

De Marconi Oeuvre Award is dit jaar voor Willem van Kooten, ook bekend onder zijn pseudoniem Joost den Draaijer. Van Kooten werd vanmiddag door zijn kleinzoon met het nieuws overvallen in de uitzending van Tijd voor MAX.

De voormalig radiopersoonlijkheid ontvangt de award als grondlegger van de hitradio in Nederland. Jingles, fillers, intro's volpraten en horizontale programmering; we vinden het vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld.

Ook maakte de Marconi-jury vanmiddag de genomineerden bekend voor de Aanstormend Talent Award, de Beste Zender Award en de Online Award. De Marconi Awards worden op donderdag 31 januari uitgereikt tijdens het RadioGala van het Jaar, georganiseerd door AVROTROS.

De Marconi Oeuvre Award wordt sinds 2004 uitgereikt. Eerder ontvingen Adam Curry (2017), Tineke de Nooij (2016) en Ruud de Wild (2015) al de prijs. Shay Kreuger, Bram Krikke en Bas Menting zijn genomineerd voor de Marconi Award voor Aanstormend Talent. NPO Radio 2, Radio 10 en SLAM! maken kans op de award voor beste radio zender.

Voor het eerst wordt de Marconi Online Award uitgereikt, een nieuwe juryprijs om audio-initiatieven te waarderen die zich online afspelen en die in zekere zin de springplank zijn naar de radio van de toekomst. BNR SMART Radio, Dag en Nacht Media en NPORadio4.nl maken kans op de nieuwe prijs. De Marconi Awards worden op donderdag 31 januari uitgereikt tijdens het RadioGala van het Jaar.

Foto: Dirk-Jan van Dijk