Zwarte Pieten in eerste uitzending Sinterklaasjournaal 2015

Zwarte Pieten in eerste uitzending Sinterklaasjournaal 2015

Geschreven door Daniël Schalk

In de eerste uitzending van het vijftiende seizoen van Het Sinterklaasjournaal waren maandagavond, 9 november, alleen Zwarte Pieten te zien. Presentatrice Dieuwertje Blok legde maandagavond contact met Pietje Paniek en Huispiet op de stoomboot, die momenteel onderweg is naar Nederland.

Dieuwertje wou van de Pieten antwoord op de vraag van een kijker op hoe Sinterklaas en zijn Pieten een huis binnenkomen als het huis geen schoorsteen heeft. “Wij Pieten klimmen op het dak en glijden door de schoorsteen. Makkelijk zat, dat weet iedereen toch? Geen paniek”, antwoorden zij.

Even later sloeg de paniek toch toe, toen Huispiet erachter kwam dat hij zijn sleutels voor onder andere de stoomboot en het Pietenhuis kwijt is. “Nu kunnen ze niet meer bij onze schoencadeautjes”, zei Blok, die de kijkers geruststelde door te zeggen dat het vast wel goed komt.

Of alle Pieten zwart zijn is nog maar even de vraag. Vorig jaar begon het NTR-programma ook met Zwarte Pieten, maar in de loop van het programma kwamen er ook witte Pieten, roetveegpieten en clownspieten voorbij. In de laatste uitzending van 2014 was er ook een Zwarte Sinterklaas te zien.