Sinterklaas vaart met zijn Pieten door de regenboog

Sinterklaas vaart met zijn Pieten door de regenboog

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Sinterklaas vaart met zijn Zwarte Pieten door de regenboog, dat blijkt uit de promo van het Sinterklaasjournaal van de NTR dat volgende week dinsdag weer begint. “We varen recht op een regenboog af”, zegt Sinterklaas die in de promo met Dieuwertje Blok belt.

In 2006 vaarde de stoomboot ook door de regenboog, waarna de Pieten in allemaal verschillende kleuren van de regenboog voet aan wal zetten in Nederland. NTR bevestigt dat de promo die door Powned-voorzitter Dominique Weesie uitlekte daadwerkelijk de promo is. “Het is inderdaad een promo van dit jaar”, zegt een woordvoerder van de NTR.

Of er dit jaar gekleurden Pieten voorkomen in het Sinterklaasjournaal en bij de landelijke intocht wil de NTR niet zeggen. “Over de verhaallijn doen wij nooit uitspraken, inhoudelijk kan ik er dan ook niet op ingaan.”, aldus de woordvoerder.

Dinsdag 11 november begint het Sinterklaasjournaal bij de NTR op Zapp, dan wordt ook duidelijk of er dit jaar gekleurden Pieten bijzijn. “We adviseren iedereen om dinsdag naar het Sinterklaasjournaal te gaan kijken. Het programma begint om 18.00 uur.”