Sipke Jan Bousema presenteert kindershow Trein Battle

Sipke Jan Bousema presenteert kindershow Trein Battle

Geschreven door Daniël Schalk

Sipke Jan Bousema gaat aan de slag voor de Nederlandse Spoorwegen (NS). De NS komt met een eigen kinderprogramma, genaamd Trein Battle. Het programma wordt gepresenteerd door Sipke Jan Bousema en zal niet op televisie te zien zijn, maar verschijnen op het video-platform YouTube.

“Kinderen kijken immers vooral online televisie op het moment dat hen dat uitkomt”, laat een woordvoerder van de NS weten. “In combinatie met Sipke Jan als ervaren presentator wil NS kinderen enthousiast maken om Nederland te ontdekken”, aldus de woordvoerder.

In elke aflevering zoeken twee teams de leukste bestemmingen van een provincie. Bousema beoordeelt steeds welk team het beste zijn opdracht vervult. De eerste uitzending komt maandag online. Maandag checkt een team Flevoland terwijl ze de strijd aan gaan met een team dat Friesland ontdekt.

Sipke Jan Bousema heeft zin in zijn nieuwe presentatieklus voor de Nederlandse Spoorwegen. “Ik houd van reizen en weet nog goed dat ik voor het eerst als kind wegging uit Friesland. Daarom vind ik het zo leuk om kinderen te inspireren er op uit te gaan”, aldus de presentator van de Publieke Omroep.

Bekijk hieronder de promo van Trein Battle: