ProRail wil internationale treinverbindingen verbeteren voor Songfestival

ProRail wil internationale treinverbindingen verbeteren voor Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Spoorbeheerder ProRail wil de internationale treinverbindingen verbeteren voor het Songfestival, dat volgend jaar plaatsvindt in Rotterdam. Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat doet ProRail een oproep aan de gehele Europese spoorsector om mee te denken.

ProRail wil duurzame treinverbindingen opzetten voor grote evenementen, zoals het Songfestival. De verbinding met Parijs is een voorbeeld voor ProRail. “Fans van het Songfestival die uit Parijs komen staan straks binnen drie uur in het centrum van Rotterdam”, zegt staatssecretaris Van Veldhoven.

De spoorbeheerder wil grote evenementen aangrijpen om de spoorverbindingen te verbeteren. “Het Songfestival is een mooie testcase voor de plannen die vervoerders hebben. Bovendien kunnen we in praktijk leren welke maatregelen het beste werken om meer treinverbindingen te krijgen”, zegt ProRail.

De trein is een duurzaam alternatief. “In één trein passen namelijk al snel vijf keer zoveel passagiers als in een Boeing 737 en dat terwijl de trein voor maar liefst zeven tot elf keer minder CO2-uitstoot zorgt”, zegt CEO John Voppen van ProRail. Bij succes kan de formule worden herhaald bij de Formule 1 en het EK voetbal.

Foto: Eurovision