Zes weken lang álles over het WK Rugby exclusief bij RTL 7

Zes weken lang álles over het WK Rugby exclusief bij RTL 7

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL 7 staat van vrijdag 18 september tot en met zaterdag 31 oktober in het teken van het WK Rugby dat zes weken lang in Engeland wordt gespeeld.

Er zijn meer dan 20 matches live te zien bij RTL 7. Op wedstrijddagen worden in een studioprogramma alle ins & outs van het WK besproken door presentator en allround sportkenner Marcel Maijer, technisch analist en oud-rugbyspeler JayJay Boske en een wisselende gast.

Zo zal bij de openingswedstrijd rugbyfan René van der Gijp aanschuiven en is op zaterdag 19 september Peter Heerschop te gast. Hij ging speciaal voor RTL naar Engeland op zoek naar de magie van het rugby. Het commentaar is van Robbert Remering en Alex Lely. Zij worden bijgestaan door co-commentatoren Richard van den Broek (videoanalist) en oud-international én vader van Tim Visser, Marc Visser.

Een uniek kijkje achter de schermen van het WK komt van top-rugbyspeler Tim Visser. Hij is geselecteerd voor het Schotse team en daarmee de eerste Nederlander ooit die uitkomt op het WK Rugby. Exclusief voor RTL 7 laat hij zien hoe het er aan toe gaat in het Schotse trainingskamp. Tim filmt in de bus op weg naar belangrijke wedstrijden, hij laat zien hoe de Schotse rugbyspelers herstellen van hun loodzware WK-duels en toont wat hij en zijn teamleden tussen de wedstrijden door doen.

Tim Visser
Tim Visser, geboren in De Bilt op 29 mei 1987, wordt in Engeland 'Dutch Delight' genoemd. Tim heeft er bewust voor gekozen om niet uit te komen voor het Nederlandse rugbyteam om te kunnen worden geselecteerd voor het Schotse team. Sinds juni 2012 woont hij drie jaar in Schotland en is daarmee gerechtigd om voor het land uit te komen. Op 16 juni 2012 maakte hij zijn debuut tegen Fiji. Inmiddels heeft hij al negentien interlands voor Schotland gespeeld.

Het WK Rugby wordt sinds 1987 eens in de vier jaar gehouden en dat maakt dit het achtste wereldkampioenschap. Na het WK Voetbal en de Olympische Spelen is het WK Rugby het derde grootste sportspektakel ter wereld. Deelnemende landen zijn onder meer rugbygrootheden als: Australië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Engeland. Nieuw-Zeeland won tijdens het vorige WK de titel door Frankrijk in de finale met 8-7 te verslaan. Het WK Rugby wordt verspreid over dertien stadions gespeeld. De finale, halve finale en twee kwartfinales vinden plaats in het beroemde stadion Twickenham in Londen. Dit is het thuishonk van het Engelse rugbyteam en heeft een capaciteit van 82.000 toeschouwers.

Het WK Rugby is vanaf vrijdag 18 september te zien bij RTL 7. Vanaf 20.30 uur is er een voorbeschouwing op het WK Rugby, om 21.00 uur gevolgd door de openingswedstrijd tussen gastland Engeland en Fiji. Voetbal Inside wordt eenmalig verschoven naar 19.00 uur.

RTL 7, WK Rugby, vrijdag 18 september tot en met zaterdag 31 oktober.