Tim Visser als analist in studio bij halve finales WK Rugby

Tim Visser als analist in studio bij halve finales WK Rugby

Geschreven door Pieter Jongsma

Het WK Rugby bij RTL 7 nadert zijn apotheose. Aankomend weekend staan de halve finales op het programma, opvallend genoeg zonder Europese ploegen. Ook het Schotse team van onze landgenoot Tim Visser sneuvelde in de kwartfinales.

Slechts 1 minuut waren de Schotten verwijderd van een plek bij de laatste vier ploegen. Maar een penalty voor tegenstander Australië zorgde echter voor een 35-34 nederlaag.

Tim Visser
De Nederlander in Schotse dienst mag dan uitgeschakeld zijn, dit biedt RTL 7 echter wel de kans om Visser live in de studio te hebben als analist bij de halve finale. “Ik zie er naar uit om het Nederlandse volk de wedstrijden van een professioneel standpunt uit te leggen”. Ook blikt hij terug op het toernooi. “Het WK rugby is een van de mooiste toernooien in de wereld, en om daar aan mee te mogen doen met Schotland was geweldig”, aldus Tim Visser, die twee geschiedenis schreef op dit wereldkampioenschap. Sowieso is hij de eerste Nederlander die actief was op het WK Rugby, maar hij is nu ook de eerste landgenoot die een try scoorde op het belangrijkste rugbytoernooi. Op zondag 27 september maakte hij zijn nu al historische try in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Halve finales
Vier ploegen strijden verder om de felbegeerde wereldtitel. Op zaterdag 24 oktober neemt Zuid-Afrika het op tegen regerend wereldkampioen Nieuw-Zeeland. De All Blacks zijn ook nu weer de grote favoriet voor de eindzege, maar het Zuid-Afrikaanse team moet zeker niet onderschat worden.

Op zondag 25 oktober is de andere halve finale tussen Argentinië tegen Australië. De Zuid-Amerikanen verrasten tegen Ierland met een grote overwinning. Australië zal dus vol aan de bak moeten, om een finaleplaats veilig te stellen.

Beide wedstrijden zijn live te zien bij RTL 7. De presentatie is in handen van Marcel Maijer bijgestaan door vaste analist Jayjay Boske en Tim Visser.

Zaterdag 24 en zondag 25 oktober vanaf 16.30 uur.