Ex GTST-acteur Jim Geduld herkent zich in Ferry Doedens

Ex GTST-acteur Jim Geduld herkent zich in Ferry Doedens

Geschreven door Daniël Schalk

Jim Geduld, bekend van zijn rol in GTST en zijn RTL4-programma Verslaafd, herkent zich in de onlangs ontslagen GTST-acteur Ferry Doedens, waarvan vorige week ook nog eens bekend werd dat hij een drugsverslaving heeft. Ook Geduld had jarenlang een hardnekkige verslaving.

“Ik zie mezelf. Het is bijna een herhaling van wat mij vijftien jaar geleden overkwam”, zegt hij tegen het AD. Ferry werd door Endemol, producent van GTST, ontslagen ‘wegens het niet nakomen van productionele afspraken’. Ook dat herkent Geduld, die jaren lang de rol van Arthur Peters speelde.

“Ik kwam toen ook vaak te laat of helemaal niet opdraven. Of ik verscheen half bezopen op de set. Het hele draaischema kwam in de war”, aldus de inmiddels afgekickte acteur. In het dagblad verteld Jim dat hij destijds werd geholpen door zijn collega’s en vind Ferry’s ontslag erg hard.

“Toch denk ik: was er dan potverdorie niemand die die jongen kon wakker schudden? Zijn er dan nooit signalen opgepikt?” Jim heeft ook een advies voor Ferry. “Begeef je alleen onder mensen van wie je zeker weet dat ze het beste met je voor hebben”, zegt hij.

Geduld vervolgt: “Zoek met hen de rust op en maak een stappenplan. Aanvaard hulp.” Of dit advies van Jim Geduld hem zal helpen moet nog maar blijken. Ferry is momenteel, ondanks de zomerstop van GTST, veel op televisie te zien, zoals in Ranking the Stars en Wie Doet De Afwas?

Bekijk Goede Tijden, Slechte Tijden op TVblik.nl/gtst