Reisverslag van opiniemakers naar Sicilië in Leve Europa!

Reisverslag van opiniemakers naar Sicilië in Leve Europa!

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Maandagavond was de speciale-uitzending van Pauw te zien waarvoor Sophie Hilbrand afgelopen week met opiniemakers Eva Jinek, Thierry Baudet, Mirthe Hylkens, Olaf Koens en Özcan Akyol naar Sicilië reisde, het eiland waar in verschillende havens dagelijks vluchtelingen per boot aankomen.

“Wie zijn deze vluchtelingen, waarom zijn ze op de vlucht, hoe zien zij hun toekomst in Europa?”, vraagt de VARA zich af. Of de opiniemakers hun mening over de problematiek hebben bijgesteld en welke discussies er zijn gevoerd was gisteravond deels te zien in een speciale aflevering van Pauw. Het hele reisverslag is aankomende vrijdag, 22 mei, om 19.35 uur te zien in Leve Europa!

Precies een maand geleden kapseisde een sloep op de Middellandse zee met aan boord minstens 700 vluchtelingen. De meeste opvarenden kwamen hier bij om. Sophie Hilbrand reisde met vijf opiniemakers naar Sicilië. Ze toetsen hun mening over het al dan niet binnenlaten van de vluchtelingen die via gammele bootjes hun levens in de waagschaal stellen.

Leve Europa! is vrijdag, 22 mei, om 19.35 uur te zien bij de VARA op NPO 2

Bekijk Pauw op TVblik.nl/pauw