Margreet Spijker presenteert nieuwe programma WNL Opiniemakers

Margreet Spijker presenteert nieuwe programma WNL Opiniemakers

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO2 komt vanaf 28 januari met een nieuw opinieprogramma, WNL Opiniemakers, waarbij de kijker actief bij de discussies wordt betrokken. In het programma bespreekt een prominente opiniemaker de nieuwskwesties van de week met gasten. In de eerste uitzending is dat hoofdredacteur Arendo Joustra van weekblad Elsevier.

Omroep WNL wil met Opiniemakers een divers en ander geluid laten horen. Eindredacteur Sabine Baak: 'Er wordt voortdurend gediscussieerd over het nieuws. Op televisie en op social media. Nieuws gaat allang niet meer alleen over de feiten. Meningen en discussie zijn minstens zo belangrijk. In Opiniemakers hoor je meningen die minder vaak aan bod komen bij de Publieke Omroep'.

De presentatie is in handen van Margreet Spijker. 'Ik vind het een geweldige kans op de kijker op prime time te verrassen. Opiniemakers is een programma naar mijn hart en past feilloos bij mijn achtergrond. De opmerkelijkste kwesties van de week bespreken, maar ook proberen de discussie daarover een stap verder te brengen'.

Niet alleen de gasten kunnen een bijdrage leveren. 'WNL wil ook graag de kijker betrekken bij de discussie. Maurice de Hond peilt wekelijks wat Nederland vindt van de kwesties die ter tafel komen en de kijker kan via social media voor en tijdens de uitzending ook een bijdrage leveren aan het gesprek', aldus Baak.

WNL is een omroep die journalistieke programma's maakt en een liberaal en conservatief geluid laat horen op de publieke omroep.

Bekijk WNL Opiniemakers op TVblik.nl/wnl-opiniemakers