Oefeninterland Nederland - Spanje live bij SBS6

Oefeninterland Nederland - Spanje live bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

Het Nederlands elftal van Guus Hiddink speelt dinsdag 31 maart een oefeninterland tegen het Spaanse team van Vicente Del Bosque. De wedstrijd wordt gespeeld in de Amsterdam Arena. SBS6 doet live verslag van de ontmoeting en de presentatie is in handen van Jan Joost van Gangelen.

Leo Oldenburger voorziet de wedstrijd tussen de twee grootmachten van commentaar. De wedstrijd wordt geanalyseerd door Ruud Gullit en Mark van Bommel. Lukt het de leeuw wederom om de stier op zijn rug te krijgen? Het is morgen vanaf 20.00 uur te zien bij SBS6.

Na het moeizame gelijke spel van afgelopen zaterdag tegen de Turken is het spannend of Guus Hiddink het vertrouwen van Oranje-fanaten weet terug te winnen. Hiddink heeft aangegeven dat het elftal er tegen Spanje anders uitziet dan tegen Turkije. Met welke spelers Hiddink morgen het veld betreedt is nog niet bekend.

In aanloop naar het EK staat Nederland momenteel derde in poule A met vijf punten achterstand op IJsland en zes op Tsjechië. De Spanjaarden staan op het moment tweede in poule C, met drie punten minder dan Slowakije. In het verleden zijn Nederland en Spanje elf keer de strijd met elkaar aangegaan. Hiervan hebben beide landen vijf keer gewonnen en is één clash in gelijke stand beëindigd.

De laatste wedstrijd die Nederland tegen Spanje speelde tijdens het WK in Brazilië was van verbluffend niveau. De match staat nog scherp op ieders netvlies. Morgen is te zien of Nederland weer een goed resultaat weet neer te zetten tegen de Spanjaarden.

Alle oefenwedstrijden tot aan het EK in 2016 worden live bij SBS6 uitgezonden. Het Nederlands elftal speelt op vrijdag 5 juni een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. Op 25 maart 2016 gaat de ploeg van Guus Hiddink in eigen land oefenen tegen ‘Les Bleus’ (Frankrijk), het gastland van Euro 2016.

Nederland – Spanje, Dinsdag 31 maart vanaf 20.00 uur bij SBS6