SBS6 vrijdag met oefeninterland Nederland - Verenigde Staten

SBS6 vrijdag met oefeninterland Nederland - Verenigde Staten

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Aanstaande vrijdag speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. De wedstrijd vindt plaats in de Amsterdam Arena waarvandaan SBS6 live verslag doet. De wedstrijd is van groot belang in aanloop naar de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Letland. Oranje moet van de Letten winnen, willen ze nog kans maken op deelname aan het EK.

Na het verbluffende resultaat in de oefenwedstrijd van dinsdag 31 maart tegen de Spanjaarden, staat nu het duel tegen de Verenigde Staten voor de deur. In het verleden hebben beide teams vier keer tegen elkaar gespeeld. Alle voorgaande wedstrijden zijn gewonnen door het Nederlands elftal met een doelsaldo van 7 tegen 1.

Het is van groot belang dat Oranje het er goed vanaf brengt tijdens de generale repetitie tegen de Verenigde Staten, in aanloop naar het EK-kwalificatie duel tegen Letland. Tijdens de kwalificatiewedstrijd spant het erom, want hier hangt vanaf of Oranje zich plaatst voor het EK 2016 in Frankrijk.

In de aanval van de Verenigde Staten spelen een paar bekende namen uit de Eredivisie. Zo maken Aron Jóhannsson en Rubio Rubin deel uit van de selectie. Voormalig AZ-speler Jozy Altidore zal niet van de partij zijn wegens een hamstringblessure. Ons Oranje mist Arjen Robben vanwege een blessure en Wesley Sneijder is er eveneens niet bij in verband met de bekerfinale die hij speelt met zijn club Galatasaray.

De presentatie van aanstaande vrijdag is in handen van Jan Joost van Gangelen. Leo Oldenburger voorziet de wedstrijd van commentaar. De wedstrijd wordt geanalyseerd door onder andere Wim Kieft en Mario Been.

Nederland - Verenigde Staten is vrijdag, 5 juni, vanaf 20:00 uur te zien bij SBS6.

Bekijk het voetbalprogramma Studio Sport (NOS) op TVblik.nl/nos-studio-voetbal