Nederland – Ecuador zaterdag live bij SBS6

Nederland – Ecuador zaterdag live bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

In aanloop naar het WK voetbal in Brazilië speelt het Nederlands elftal nog drie oefenwedstrijden. De eerste wedstrijd in de reeks vindt aanstaande zaterdag plaats in de Amsterdam Arena tegen Ecuador en is live te zien bij SBS6. Bondscoach Louis van Gaal heeft aangegeven dat Oranje tijdens deze wedstrijd met een nieuw systeem gaat spelen met vijf spelers achterin. Nederland - Ecuador, 17 mei om 19.50 uur bij SBS6. 

Ecuador is een van de landen die zich gekwalificeerd heeft voor het WK in Brazilië. Nederland speelde pas één keer eerder tegen Ecuador: in 2006 werd het 1-0 voor Nederland in de Amsterdam Arena. Dirk Kuyt maakte toen het enige doelpunt. Nederland zit tijdens het WK in groep B samen met Spanje, Chili en Australië. De wedstrijd tegen Ecuador zal voor Van Gaal de eerste krachtmeting zijn met zijn nieuwe systeem. 

Ecuador heeft pas twee keer eerder meegedaan aan het WK en is nooit verder gekomen dan de 1/8 finale. Vitesse aanvaller Renato Ibarra is opgenomen in de voorlopige WK-selectie van Ecuador. Het is nog niet zeker of hij ook gaat spelen, omdat hij tijdens een wedstrijd van Vitesse geblesseerd is geraakt.

Na het duel met Ecuador staan er voor het Nederlands elftal nog twee oefenwedstrijden op het programma:
Zaterdag 31 mei Nederland – Ghana, 20.00 uur in de Kuip
Woensdag 4 juni Nederland – Wales, 20.00 uur in de Amsterdam Arena

Alle oefenwedstrijden worden live bij SBS6 uitgezonden. De presentatie is in handen van Jan Joost van Gangelen en Leo Oldenburger voorziet de wedstrijd van commentaar. Mario Been en Ruud Gullit zijn analisten tijdens de wedstrijd tegen Ecuador. Voor de wedstrijden tegen Ghana en Wales zal Ronald de Boer naast Ruud Gullit de wedstrijd analyseren.

Nederland - Ecuador
Zaterdag 17 mei vanaf 19.50 uur bij SBS6
Nederland - Ghana
Zaterdag 31 mei vanaf 20.00 uur bij SBS6
Nederland - Wales
Woensdag 4 juni vanaf 20.00 uur bij SBS6