Fans gaan tot het uiterste in ‘Superfans: Mijn Idool Is Mijn Leven’

Fans gaan tot het uiterste in ‘Superfans: Mijn Idool Is Mijn Leven’

Geschreven door Pieter Jongsma

Bijna elke artiest heeft ze wel: superfans. Mensen die altijd trouw zijn aan hun idool en werkelijk alles over hen weten. Plakboeken vullen, fansites bijhouden en stad en land afrijden om concerten te bezoeken. Niets is te gek zolang ze maar bezig kunnen zijn met hun idool.

Dat het leven van een fan niet altijd over rozen gaat, blijkt wel in het nieuwe, spraakmakende programma ‘Superfans: Mijn Idool Is Mijn Leven’. Wekelijks worden twee fans van Nederlandse en buitenlandse zangers, zangeressen, bands en andere artiesten geportretteerd. De fans die worden gevolgd, leven voor hun idool en hebben er alles voor over om hem of haar in levende lijve te ontmoeten. Maar helaas lukt dit niet altijd en valt er naast blijdschap ook de nodige teleurstelling te verwerken.

Programmamaker Ewout Genemans: “Superfans zijn van alle tijden. Vroeger gingen fans naar dat ene concert om een glimp van hun idool op te vangen of ze stuurden een brief in de hoop dat die goed aankwam. In ‘Superfans: Mijn Idool Is Mijn Leven’ is te zien hoe het is om anno 2014 een die hard fan te zijn. Tegenwoordig is een idool veel beter bereikbaar en te volgen door internet en social media.”

In de eerste aflevering worden Stephanie (21) en Chloé (21) gevolgd, superfans van One Direction. De dames zijn idolaat van de mega populaire boyband. Samen gaan ze naar het concert en zetten echt alles op alles om een double date met idolen voor elkaar te krijgen.

Ook het leven van superfans Lydia (52) en Sansiaray (40) staat al jaren op z’n kop. Deze twee Wolter Kroes fans van het eerste uur genieten samen van de zogenaamde ‘Kroes roes’ die alleen Wolter hen kan geven. Om hun liefde te uiten, hebben ze voor Wolter een lied geschreven dat ze hem heel graag willen laten horen.

‘Superfans: Mijn Idool Is Mijn Leven’ wordt geproduceerd door No Pictures Please.
‘Superfans: Mijn Idool Is Mijn Leven’ vanaf donderdag 12 maart om 21.30 uur bij RTL 5.

Bekijk ‘Superfans: Mijn Idool Is Mijn Leven’ op TVblik.nl/superfans-mijn-idool-is-mijn-leven