RTL Nieuws met special over Prins Constantijn

RTL Nieuws met special over Prins Constantijn

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL Nieuws komt zondag 13 oktober met eeen special over Prins Constantijn. Het moment waarop prins Constantijn zich realiseerde dat hij voortaan door het leven zou gaan als de zoon van de koningin, heeft op hem diepe indruk gemaakt: "Het was echt een bom die insloeg. Ik dacht: mijn leven is over."

Nederland krijgt eindelijk de kans de grote onbekende van het Koninklijk Huis, prins Constantijn echt te leren kennen. Het is voor het eerst dat prins Constantijn zoveel van zichzelf laat zien. "In mijn werk is er wel eens een klein interviewtje over technologie, maar het gaat nooit over mijn privéleven of over mijn overwegingen, over hoe ik in het leven sta."

Dat is in dit interview dus anders. Zo praat de prins over het moment waarop hij zich realiseerde dat hij 'de zoon van de koningin' zou worden. "Dat was echt een bom die insloeg. Toen dacht ik: mijn leven is over."

Verder gaat het in het interview onder meer over zijn ouders, zijn broers Willem-Alexander en Friso, zijn leven met het ene been in het Koninklijk Huis en het andere in de gewone maatschappij.

Ook praat prins Constantijn over zijn werk, wat hem opvalt in de Nederlandse samenleving, zijn gezin en hoe hij zijn kinderen opvoedt. "Dat is best lastig. Dat leer je nergens op school, maar moet je met elkaar oplossen."

Constantijn, meer dan een prins, zondag 13 oktober om 22.30 uur bij RTL4.

Foto: Rijksvoorlichtingsdienst