RTL met derde seizoen Mijn Leven in Puin

RTL met derde seizoen Mijn Leven in Puin

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het RTL-programma Mijn Leven in Puin komt terug voor een derde seizoen. Dat heeft producent Blue Circle laten weten. In het programma Mijn Leven In Puin gaat presentator Peter van der Vorst langs bij extreme verzamelaars. Volgepakte huizen met stapels boeken, bergen kleding en lagen vuilnis; sommige mensen kunnen niets weggooien. Met veelal ingrijpende gevolgen zoals een praktisch onbegaanbare woning en sociaal isolement.

Manita en Barbara begeleiden deze mensen daarom bij het afstand doen van alles wat ze in de afgelopen jaren hebben verzameld. Nadat de woning is opgeruimd, gaat Peter na een tijdje opnieuw langs bij de voormalige verzamelaars om te kijken hoe ze er nu bij zitten en of het hun leven positief heeft beïnvloed.

Extreme verzamelwoede is ondertussen erkend als een psychische stoornis met grote sociale, emotionele en fysieke gevolgen voor degene die eraan lijdt maar ook voor hun omgeving. ‘Mijn Leven in Puin’ biedt deze mensen een kans op een nieuw begin. Het tweede seizoen van Mijn Leven in Puin was in het voorjaar van 2013 te zien bij RTL 4. Verlicht dat het tweede seizoen ook in het voorjaar te zien zal zijn.

RTL zoekt momenteel kandidaten voor het derde seizoen van de RTL-serie. Aanmelden kan door je hier aan te melden.

Bekijk Mijn Leven in Puin op TVblik.nl/mijn-leven-in-puin