Nieuwe aangrijpende verhalen in KRO's Recht uit het Hart

Nieuwe aangrijpende verhalen in KRO's Recht uit het Hart

Geschreven door Pieter Jongsma

17, 18 en 19 december zendt de KRO nieuwe afleveringen uit van Recht uit het Hart. Hierin vertellen bekende en minder bekende Nederlanders hun persoonlijke verhaal over ingrijpende gebeurtenissen die hun levens volledig hebben veranderd.

Jolande Sap vertelt over haarzelf en de politiek. Onder andere over het abrupte einde in 2012 aan haar politieke carrière voor GroenLinks. Hoe is het om van de ene dag op de andere dag van een leven waarin je door iedereen op handen wordt gedragen en in de spotlights staat, terug te vallen op een leven waarin je er min of meer alleen voor staat?

Ook Mike van der Velde (29) vertelt over zijn leven. De wanhoop van ouders die hun kind te gronde zien gaan is pijnlijk. Dat het van kwaad tot erger gaat met drank, drugs en geweld. Dat je niet meer bij machte bent om te helpen als je kind niet geholpen wíl worden. Dat is het verhaal van Mike die een ongelooflijke prestatie heeft geleverd om toch de omslag te kunnen maken in zijn leven. Misschien herkent u hem van het programma 'Van de straat' waarin hij jongeren begeleid om van de drugs af te komen. Mike overwon zichzelf.

Recht uit het Hart: Woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 december om 19.20 uur op NPO 2

Bekijk Recht uit het Hart op TVblik.nl/recht-uit-het-hart