Hart van Nederland en Shownieuws op woensdagen later door De Grote Herkansing

Hart van Nederland en Shownieuws op woensdagen later door De Grote Herkansing

Geschreven door Daniël Schalk

Dat SBS6 haar late avondprogramma’s Hart van Nederland en Shownieuws verplaatst naar een later tijdstip tijdens films of tijdens Champions League-avonden, wisten de kijkers van Hart van Nederland en Shownieuws inmiddels wel. Maar de programma’s gaan nu vaker verplaatst worden.

In oktober komt SBS6 met een nieuwe woensdagavond met de afvalshow De Grote Herkansing, gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij, en Waarom Wachten. Het eerste programma, De Grote Herkansing, krijgt van SBS6 alle tijd, namelijk 1,5 uur. Waarom Wachten duurt nog eens een uur.

Door deze programma’s begint Hart van Nederland niet om haar vaste tijdstip om 22:30 uur, recht tegenover concurrent RTL Late Night, maar pas om 22:50 uur. Ook Shownieuws komt daardoor later. Het entertainmentprogramma van SBS6 begint niet om 22:50 uur maar pas rond 23:20 uur.

De Grote Herkansing duurt 1,5 uur door de grote indruk van het programma. “Het begint zo'n 20 minuten later omdat De Grote Herkansing langer is dan een uur. Dat zijn geweldige verhalen die niet in een uur over te brengen zijn”, laat een woordvoerder van SBS6 aan Showbizznetwork.nl weten.

In De Grote Herkansing gaan stellen met relatieproblemen de strijd aan tegen hun overgewicht om hun relatie te verbeteren. De stellen worden vijf maanden uit elkaar gehaald en gaan keihard aan hun relatie en lichaam werken. Na vijf maanden trainen worden de stellen weer herenigd.

In Waarom Wachten, wat wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder, verassen mensen een speciaal persoon in hun leven. Ze spreken openlijk hun waardering  uit aan de speciale persoon voor wijze raad, omdat ze er zijn in zware tijden, of gewoon omdat ze zo veel van de ander houden.

De Grote Herkansing  is vanaf woensdag 7 oktober om 20:30 uur, wekelijks, te zien op SBS6.

Waarom Wachten is na De Grote Herkansing  te zien op SBS6. Met daarna Hart van Nederland.

Bekijk Hart van Nederland op TVblik.nl/hart-van-nederland