Unieke optredens tijdens Junior Kerstshow

Unieke optredens tijdens Junior Kerstshow

Geschreven door Pieter Jongsma

Op zaterdag 13 december zendt AVROTROS het zang- en dansprogramma Junior Kerstshow uit. Dit programma staat geheel in het teken van de kerstgedachte en het goede doel Cordaid Kinderstem.

In het programma, in een prachtig decor met kerstbomen, cadeaus, sneeuw en een kampvuur, treden finalisten van het Junior Songfestival en Junior Dance op met diverse Nederlandse artiesten. De presentatie van deze bijzonder show is in handen van Tim Douwsma en Veronica van Hoogdalem.

Tim: "Het is een eer om deze kerstshow te mogen presenteren. Ik ben eerder zelf met Cordaid Kinderstem naar Oeganda gereisd en heb daar met eigen ogen gezien wat dit goede doel doet voor kinderen die zo hard hulp nodig hebben".
Veronica: "Ik spreek de artiesten en finalisten in de greenroom over hun bijzondere optredens en wat het kerstgevoel voor hen betekent. We kijken uit naar een hoopvolle en inspirerende avond waarin prachtige acts worden afgewisseld met testimonials".

Naast de optredens is er een bijzonder reisverslag van Junior Dance coach Anna-Alicia Sklias. Zij ging voor Cordaid Kinderstem naar de Filipijnen en heeft daar zelf ervaren hoe heftig het is als kinderen niet naar school kunnen, omdat ze moeten werken of bedelen op straat.

Optredens Junior Kerstshow
Sharon Doorson & Rachel (winnaar JSF 2011) – All I want for Christmas is you
Jamai & Dali (Finalist JSF 2013) – Thank God it's Christmas
Do & Kim (Finalist JSF 2013) – Have yourself a merry little Christmas
Anna-Alicia, Ingrid, Noa, Esmee & Nadine (winnares JD 2014, finalisten JD 2013) – Fix you
Charly Luske, Sarah & Julia (Finalisten JSF 2013) – Hall of fame
Shary-An & Femke Meines (Winnaar JSF 2012) – Leun op mij
Freek Bartels, Mylène & Rosanne (Winnaars JSF 2013) – Droom, durf, doe en deel
Shaker, Anna-Alicia, Ingrid Jansen, Devanté, Kyra & Trijntje (Finalist JD 2014, winnaars JD 2013) – Mix Kersthits
René van Kooten & Alessandro (Finalist JSF 2012) – Dream on
Leonie Meijer & Ralf Mackenbach (Winnaar JSF 2009) – Jouw stem
Finalisten Junior Songfestival 2014 – Connected

Cordaid Kinderstem
Junior Kerstshow steunt Cordaid Kinderstem. Tijdens de uitzending wordt de kijker opgeroepen om donateur te worden van dit goede doel. Cordaid Kinderstem helpt de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden met een stabiele, veilige thuisbasis en goed onderwijs, waardoor zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. In de show laten artiesten hun stem horen, waarmee zij een stem geven aan de toekomst van deze kinderen. Voor meer informatie hierover en over Cordaid Kinderstem