Nederland stuurt popgroep naar Junior Songfestival

Nederland stuurt popgroep naar Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

De 11-jarige Kymora uit Amsterdam, de 13-jarige Stefania uit Utrecht en de 13-jarige Sterre uit Zutphen vormen een popgroep die Nederland dit jaar zal vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival, dat dit jaar op zondag 20 november plaatsvindt op Malta in de Middellandse Zee.

Oud-Junior Eurovisie Songfestival-deelneemster Julia heeft de drie meiden verrast op hun school met het nieuws dat zij onderdeel zijn van de nieuwe popgroep voor het Junior Songfestival. Kymora, Stefania en Sterre zijn daarna samengebracht om te ontdekken met wie zij een groep vormen.

De meiden Kymora, Stefania en Sterre, die vanaf nu via Juniorsongfestival.NL wekelijks te volgen zijn tijdens hun weg naar het Junior Eurovisie Songfestival, treden in de voetsporen van onder anderen Shalisa van der Laan, Julia van Bergen, Femke Meines, Ralf Mackenbach en de zusjes van O'G3NE.

Kymora, Stefania en Sterre hebben alle drie al veel ervaring met zingen. Stefania deed eerder mee aan The Voice Kids en zat in Kinderen voor Kinderen. Ook Sterre en Kymora zaten in Kinderen voor Kinderen en deden allebei al eerder auditie voor de nationale voorronde voor het Junior Songfestival.

Jan Smit coacht de groep om ze klaar te stomen voor hun deelname aan het Junior Songfestival. Deze voorbereidingen, de optredens tot en met de deelname aan de internationale finale op het eiland Malta, zijn dit jaar online te volgen. Hoe de groep gaat heten wordt mede door de kijkers bepaald.

De nationale voorronde van het Junior Songfestival is dit jaar voor het eerst niet via televisie, maar via internet te volgen. Woensdag 1 juni is in een video te zien hoe Kymora, Stefania en Sterre reageerden op het nieuws over hun plek in de popgroep en het zien van de andere meiden.