Junior Songfestival stopt op televisie

Junior Songfestival stopt op televisie

Geschreven door Daniël Schalk

Het Junior Songfestival stopt vanaf dit jaar op televisie en gaat online verder, dat heeft presentator Jan Smit donderdagavond vertelt in RTL Boulevard. De jongeren variant van het Eurovisie Songfestival doet het online al erg goed en daarom stoppen de televisie-uitzendingen.

AVROTROS en Junior Songfestival-presentator Jan Smit zijn niet bang dat het programma zonder de uitzendingen op de televisie helemaal verdwijnt, omdat het programma op internet al een succes was. “Het bereik is online veel groter dan we op televisie kunnen halen”, zei Smit donderdag.

De fragmenten uit de televisie-uitzendingen werden op internet vaak bekeken. “Als je bijvoorbeeld de filmpjes van het Junior Songfestival ziet, die zijn gewoon 2 miljoen keer bekeken”, vervolgde de zanger en presentator, die ook de commentator van de volwassen variant van het Songfestival is.

Volgens AVROTROS is internet dé plek waar de doelgroep van het Junior Songfestival actief is. Jan Smit vindt het jammer dat zijn programma van televisie verdwijnt, maar snapt de keuze van de omroep wel. “Als ik kijk naar mijn eigen kinderen, die zitten ook de hele dag online”, aldus Jan.

De zoektocht naar naar jong talent, het vormen van een groep, alle voorbereidingen, de optredens tot en met de deelname aan het Eurovisie Junior Songfestival zijn voortaan online te zijn op de website juniorsongfestival.nl en het YouTube- en Instagram-kanaal van het Junior Songfestival.