RTL Crime viert 25 jaar gevallen Muur met ‘Das Leben der Anderen’

RTL Crime viert 25 jaar gevallen Muur met ‘Das Leben der Anderen’

Geschreven door Pieter Jongsma

Om stil te staan bij de Berlijnse Muur die aanstaande zondag precies 25 jaar geleden viel, zendt de digitale zender RTL Crime zondagavond 9 november de Oscar winnende film ‘Das Leben der Anderen’ uit. Net zoals alle programma’s bij RTL Crime, wordt ook ‘Das Leben der Anderen’ niet door reclames onderbroken.

In deze Duitse kaskraker die speelt in 1984, wordt de bevolking onderdrukt door de Oost-Duitse geheime politie (Stasi). Het doel van de Stasi: alles over iedereen te weten komen. De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland, zijn sterren in de DDR.

Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler opdracht de twee af te luisteren. Boven hun appartement, op zolder, volgt hij hun leven dag en nacht op de voet. Maar hoe langer Wiesler luistert naar de dagelijkse bezigheden van de twee, des te meer moeite hij krijgt zijn loyaliteit aan de staat te behouden…

Uitzending

RTL Crime: zondag 9 november om 20:00 uur.