‘Pablo Escobar, The Drug Lord’ exclusief bij RTL Crime

‘Pablo Escobar, The Drug Lord’ exclusief bij RTL Crime

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf maandag 7 juli zendt de digitale zender RTL Crime exclusief ‘Pablo Escobar, The Drug Lord’ uit. In deze spannende serie wordt het roerige leven van de beruchte Colombiaanse drugsbaron van begin tot eind getoond.

Escobar bouwde in de jaren '70 en '80 het grootste drugsimperium ooit op, verdiende miljarden met zijn wereldwijde handel in cocaïne en liet naar schatting duizenden mensen ombrengen.

Pablo Escobar begon zijn criminele carrière in de jaren ’60 met het stelen van grafstenen. Later werd hij actief als autodief en begon hij in cocaïne te handelen. Zijn drugsnetwerk werd in de jaren '80 breed bekend. Op het toppunt verdiende Escobar ongeveer één miljoen dollar per dag en werd hij door het Amerikaanse tijdschrift Forbes genoemd als de op zeven na rijkste man ter wereld.
De meeslepende serie over het leven van Escobar én zijn dood wordt vanaf 7 juli elke werkdag uitgezonden bij RTL Crime. Daarnaast is ‘Pablo Escobar, The Drug Lord’ in het weekend te zien op het themakanaal in marathonvorm.

RTL Crime, elke werkdag om 19:00 uur. In het weekend in marathonvorm, zaterdag vanaf 13:30 uur en zondag vanaf 22:00 uur.