NPO Best brengt hommage aan Seth Gaaikema

NPO Best brengt hommage aan Seth Gaaikema

Geschreven door Pieter Jongsma

Het themakanaal NPO Best staat vanavond stil bij het overlijden van cabaretier, vertaler en tekstschrijver Seth Gaaikema. Programmamaker Han Peekel praat in dit TV Monument uitgebreid met Gaaikema over zijn indrukwekkende carrière in het theater en op televisie. Het openhartige interview, rijkelijk voorzien van onvergetelijke fragmenten en anekdotes, is opgenomen bij Seth thuis.

Han Peekel verliest een goede vriend: “Ik ken Seth al tientallen jaren en heb met hem menig tv-programma mogen maken. Hij is de enige echte opvolger van Wim Kan als het gaat om de politieke oudejaarsconference. Al op zijn zeventiende schreef hij mee aan de programma’s van Kan en later heeft hij het stokje van hem overgenomen. Ik wil verder zijn taalvaardigheid prijzen, de door hem gemaakte vertaling van de musical ‘My Fair Lady’ is werkelijk onovertroffen.”

De hommage aan Seth Gaaikema is vanavond om 23.00 uur te zien op het themakanaal NPO Best en via een live player op de website. De uitzending wordt vannacht om 00.45 uur herhaald en is ook morgenmiddag, woensdag 22 oktober, om 12.00 uur nog een keer te zien.