Nieuw seizoen Sterren op het doek

Nieuw seizoen Sterren op het doek

Geschreven door Pieter Jongsma

Op zaterdag 22 november start MAX op NPO 2 om 21:15 uur weer met een nieuw seizoen van het succesvolle programma Sterren op het Doek. Presentatrice Hanneke Groenteman interviewt een bekende Nederlander, die ondertussen wordt geportretteerd door een drietal kunstenaars.

In dit nieuwe seizoen worden onder anderen Angela Schijf, Joop van den Ende en Ali B vereeuwigd.

Aflevering 1 - Seth Gaaikema – zaterdag 22 november om 21:15 uur op NPO 2
In deze eerste bijzondere aflevering interviewt Hanneke Groenteman Seth Gaaikema. De cabaretier, musicalschrijver en vertaler wordt vereeuwigd in Den Bosch. Niet veel later, op 21 oktober jl. overleed de 75-jarige cabaretier.

Seth Gaaikema ontmoet Hanneke in zijn geliefde theater in Den Bosch. Op ontroerende wijze deelt hij zijn visie op het leven. Met een klein maar krachtig gedicht maakt hij grote indruk op de kunstenaars, die Seth tijdens het interview portretteren. De onthulling is een emotioneel moment voor Seth. Bij het zien van de schilderijen weet hij al snel welk portret hij mee naar huis wil nemen. De overige schilderijen worden geveild voor het goede doel.

Sterren op het Doek wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Ruim 650.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland. Met het programma Sterren op het Doek bij MAX wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Sterren op het Doek, vanaf zaterdag 22 november om 21:15 uur op NPO 2