Humberto Tan maakt kans op Sonja Barend Award

Humberto Tan maakt kans op Sonja Barend Award

Geschreven door Daniël Schalk

Humberto Tan is samen met zijn late avond-concurent Jeroen Pauw genomineerd voor de Sonja Barend Award 2015, VARAgids’ vakprijs voor het beste tv-interview. Naast concurrenten Humberto Tan en Jeroen Pauw zijn ook Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek en Paul Witteman genomineerd.

Humberto Tan is genomineerd voor zijn interview met Niels Blank, Jeroen Pauw voor zijn interview met Frans Timmermans, Matthijs van Nieuwkerk voor zijn interview met René Gude, Eva Jinek voor haar interview met Frans van Steenis en Paul Witteman voor zijn interview met Edith Schippers.

Naast de grote talkshow-presentatoren zijn ook Hanneke Groenteman voor haar interview met Seth Gaaikema (Sterren op het doek), Frénk van der Linden voor zijn interview met Tommy Wieringa (Mijn moeder en ik) en Theo Maassen voor zijn interview met Myrthe van der Meer (24 uur met...) genomineerd.

Daarnaast maken ook Twan Huys voor zijn interview met Arnon Grunberg (College tour), Arie Boomsma voor zijn interview met Erik Jan Harmens (De wandeling), Tijs van den Brink voor zijn interview met Arjen Lubach (Adieu God?) en Mariëlle Tweebeeke voor haar interview met Ton Heerts (Nieuwsuur) kans op Sonja Barend Award.

De uitreiking van de Sonja Barend Award vindt medio oktober plaats. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Jeroen Pauw voor zijn interview met Fleur Agema. De prijs is vernoemd naar ‘de koningin van de talkshow’ Sonja Barend, die meer dan veertig jaar op televisie te zien was.