Welke ‘The voice of Holland’-kandidaten slaan hun slag in ‘The Battles’?

Welke ‘The voice of Holland’-kandidaten slaan hun slag in ‘The Battles’?

Geschreven door Pieter Jongsma

Op vrijdag 17 oktober gaat ‘The voice of Holland’ de eerstvolgende fase in van het RTL 4-programma: ‘The Battles’. Veel kandidaten braken in één klap door bij het grote publiek met hun ‘Blind Audition’, maar hoe vergaat het hen in een muzikaal duel met één of twee concurrenten? Houden zij zich dapper staande en gaan ze door naar de liveshows, of eindigt het hele avontuur deze avond in de boksring?

Alle vier de teams hebben zeven battles uit te vechten, verdeeld over de vier ‘Battle’-afleveringen. Voor alle afvallers is er na afloop nog hoop want iedere coach mag één keer een talent stelen, dat een andere coach heeft laten gaan. Ook dit jaar wordt de steal dus weer toegepast.

Coaches Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange en Ali B werken allemaal op hun geheel eigen wijze om tot een topprestatie te komen. Sommigen schakelen daarbij hulp uit het vak in. Zo steunt Ali op producer/zanger Brownie Dutch en werkt Ilse met haar Common Linnets-maatje JB Meijers. Marco gaat helemaal op eigen kracht en Trijntje krijgt hulp van Berget Lewis.

De liveshows gaan van start op vrijdag 14 november en de finale van dit vijfde seizoen is op vrijdag 19 december. ‘The voice of Holland’ wordt geproduceerd door Talpa en de talentshowwordt mede mogelijk gemaakt door Vodafone. De presentatie van ‘The Battles’ is in handen van Martijn Krabbé.