Ruud Gullit komt op voor kinderen in Moldavië in nieuwe reeks ‘Kanjers Van Goud’

Ruud Gullit komt op voor kinderen in Moldavië in nieuwe reeks ‘Kanjers Van Goud’

Geschreven door Pieter Jongsma

De mensen die zich het hardst inzetten voor een goed doel, cijferen zichzelf vaak totaal weg. In het programma ‘Kanjers Van Goud’ worden juist deze mensen in het zonnetje gezet en wordt uitgebreid stilgestaan bij de projecten waar zij al hun tijd insteken.

In de vijfdelige nieuwe reeks, vanaf zondag 28 september te zien bij RTL 4, gaat onder anderen voormalig profvoetballer Ruud Gullit op reis naar Moldavië.

Ruud Gullit: “Ik vind het bijzonder dat ik voor het programma ‘Kanjers Van Goud’ een Unicef-project in Moldavië ga bezoeken. Een aantal jaar geleden heb ik in Brazilië al kunnen zien wat voor een geweldig werk Unicef verricht voor de bescherming van kinderen. Ik kijk ernaar uit om in Moldavië de mensen in het veld te ontmoeten en aan Nederland te laten zien wat er allemaal wordt bereikt.”

In Moldavië groeien duizenden kinderen op in weeshuizen. Unicef probeert er onder meer voor te zorgen dat kinderen niet in tehuizen hoeven op te groeien, maar bij hun ouders. Verder zorgen ze dat jongeren die op straat drugs gebruiken of door onveilige seks risico lopen op hiv worden geholpen met voorlichting. Daarnaast is Unicef bezig met het opzetten van wat in Nederland een bekende organisatie is maar in Moldavië nog niet bestaat: de Kinderbescherming.

Naast Unicef is er dit seizoen aandacht voor andere goede doelen die gesteund worden door de Postcode Loterij. Gaston Starreveld, Quinty Trustfull, Winston Gerschtanowitz en Martijn Krabbé volgen bij projecten in binnen- en buitenland de kanjers tijdens hun bijzonder goede werk.

‘Kanjers Van Goud’ wordt geproduceerd door Endemol Nederland.
wekelijks, vanaf zondag 28 september, tussen 23.30 uur en 00.00 uur bij RTL 4.