Anouk Smulders, Fred van Leer, May-Britt Mobach en Dirk Kikstra in ‘Holland’s Next Top Model’

Anouk Smulders, Fred van Leer, May-Britt Mobach en Dirk Kikstra in ‘Holland’s Next Top Model’

Geschreven door Pieter Jongsma

Het nieuwe seizoen van ‘Holland’s Next Top Model’, dat maandag 1 september bij RTL 5 van start gaat, is heftiger dan ooit. Het programma en de bijbehorende titel winnen, opent deuren binnen de fashion scene, maar daar moet eerst keihard voor worden gewerkt.

Anouk Smulders is dit jaar opnieuw te zien als presentatrice van ‘Holland’s Next Top Model’.

Samen met May-Britt Mobach en Dirk Kikstra vormt zij daarnaast de vaste jury. Stylist Fred van Leer is inmiddels een vertrouwd ‘HNTM’-gezicht. Als coach is hij de steun en toeverlaat van de dertien aanstormende modellen. Zijn support kunnen de meiden goed gebruiken, want al snel horen ze dat capital of fashion New York hun nieuwe werkterrein wordt. Maar geldt dat wel voor iedereen? De concurrentie is moordend en het tempo slopend, maar daar moeten de meiden aan wennen. Want in New York geldt: if you can make it there, you can make it anywhere.

De meiden die hadden gehoopt alleen nog maar in designer kleding te lopen of in een mooie model mansion te verblijven, komen bedrogen uit. Hardwerkende modellen wonen namelijk niet in riante villa’s, maar in kleine appartementen zonder luxe. Zo ook de dertien meisjes die meedoen aan ‘Holland’s Next Top Model’. Vanuit hun nieuwe onderkomen moeten ze zichzelf op de kaart zetten binnen de fashion scene. Van vertrouwenspersoon en coach Fred van Leer komen de meiden te weten dat binnen de modewereld niet alleen je looks en loopje tellen. Bij elke opdracht moeten ze namelijk goed voorbereid zijn. Ze moeten weten welke designers aan de top staan en wat modeblad Marie Claire onderscheidt van Harper’s Bazaar. Daarnaast is goed Engels spreken een must. De deelneemsters die hier moeite mee hebben, weten wat hen te doen staat: huiswerk maken!

Wekelijks worden de meiden beoordeeld door de ervaren jury. Anouk Smulders weet als geen ander hoe het modellenleven in elkaar steekt. Jarenlang was ze een veelgevraagd topmodel. Zo sierde ze talloze covers en was ze te zien op de runway tijdens shows van beroemde ontwerpers als Ralph Lauren, Yves Saint Laurent en Giorgio Armani. May-Britt Mobach is founder en editor-in-chief van het digitale magazine Amayzine.com, lifestyledeskundige van RTL Boulevard en oud-hoofdredacteur van Marie Claire. Dirk Kikstra heeft zijn sporen verdiend als internationaal modefotograaf. Hij werkt voor grote bladen en leerde de fijne kneepjes van het vak van de wereldberoemde portret- en modefotograaf Richard Avedon. Samen met een wekelijks wisselend jurylid bepalen Anouk, May-Britt en Dirk welke meiden door mogen naar de volgende aflevering en voor wie ‘Holland’s Next Top Model’ ophoudt.

‘Holland’s Next Top Model’ wordt geproduceerd door Endemol Nederland.