Shownieuws voortaan met acht uur editie

Shownieuws voortaan met acht uur editie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Shownieuws is vanaf vanavond iedere werkdag om 20.00 uur te zien op SBS6. Het programma volgt daarmee de Sandra's-show Geld Maakt Gelukkig op. Het programma van Sandra, dat een aantal weken was te zien op SBS6.  Heeft de afgelopen week(en) rond de 500 duizend kijkers getrokken naar de zender daarmee passeerde ze de concurrent RTL4.

Shownieuws neemt het stokje vanavond over, de vroege editie die normaal rond 17.25 werd uitgezonden is komen te vervallen. Die editie is nu verschoven naar 20.00 uur ook word de uitzending ingekort naar een half uur.

SBS6 heeft daar naar eigen zeggen een goede reden voor; “We zien Shownieuws hier goed aansluiten op de populariteit van Utopia en de overwegend jonge doelgroep van het programma.“ Ook is de zender niet bang voor de concurrentie “Er zijn geen perfecte tijdstippen meer. Op ieder tijdstip is al goede programmering.”

SBS6 heeft geen nieuwe onderdelen toegevoegd aan de editie van 20.00 uur, wel is er maar één (entertainment)deskundige iedere uitzending aanwezig.  Zo laat een woordvoerster van SBS weten.

De eerste 20.00 uur editie van vanavond word gepresenteerd door Kees Tol.
SBS6 zendt MasterChef Australië uit op het oude tijdstip  (18.00 uur) van Shownieuws.