Finales Wimbledon live te zien op FOX

Finales Wimbledon live te zien op FOX

Geschreven door Daniël Schalk

Na veertien dagen live toptennis op FOX Sports zijn de zinderende enkelspelfinales van het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld ook te zien op de vrij te ontvangen zender FOX. Zaterdag om 14.30 uur is het de beurt aan de dames, Petra Kvitova neemt het op tegen Eugenie Bouchard.

Welke heren er door gaan naar de finale op zondag om 14.30 uur wordt vandaag beslist. De twee winnaars van de halve finale zullen komen uit het gezelschap van de als eerste geplaatste Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Milos Raonic en natuurlijk Roger Federer.

Damesfinale

Tennisster Petra Kvitova heeft voor de tweede keer in haar carrière de finale van Wimbledon bereikt, in 2011 mocht de 24-jarige Wimbledon op haar naam schrijven. Haar tegenstander Eugenie Bouchard rekende in de halve finale af met Simona Halep. Eerder dit jaar bereikte Bouchard al de halve finales van de Australian Open en Roland Garros. Dit jaar gaan de enkelspelkampioenen naar huis met maar liefst 1,76 miljoen pond, omgerekend is dat ruim 2,1 miljoen euro.

Live-commentaar

De live-uitzendingen van de enkelspelfinales op zowel FOX als FOX Sports worden gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen. Hij wordt bijgestaan door de deskundige analyses van Tjerk Bogtstra en John van Lottum. Verslaggever Wytse van der Goot en Jacco Eltingh zijn namens FOX Sports aanwezig in Londen voor het laatste nieuws, interviews en reportages. De dubbel- en junior-finales zijn exclusief te zien op FOX Sports.

Grand Slam Toernooi

Wimbledon is het oudste tennistoernooi ter wereld (sinds 1877) en tevens het meest prestigieuze toernooi in het professionele tennis. Er strijden dit jaar 128 enkelspelers in verplicht witte kleding op het legendarische gras om de titel. Wimbledon kent slechts één Nederlandse kampioen in het enkelspel. In 1996 schreef Richard Krajicek geschiedenis door in de finale de Amerikaan Malivai Washington te verslaan. Twee jaar later behaalden Jacco Eltingh en Paul Haarhuis de titel in het dubbeltoernooi.