Wimbledon de komende drie jaar op Eurosport

Wimbledon de komende drie jaar op Eurosport

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Wimbledon het meeste prestigieuze tennistoernooi van de wereld verhuist van FOX naar Eurosport. Het toernooi zal in 2017, 2018 en 2019 te zien zijn op Eurosport dat heeft de zender vandaag laten.

Eurosport heeft in één keer voor zestien landen de uitzendrechten verworven. Voor het Nederlandse kanaal betekend de aankoop dat het Grand Slam-kwartet compleet is.

Alco de Jong, manager van Discovery Networks Benelux, is blij met de acquisitie. “Met deze aankoop wordt toch een mooi plaatje compleet. Tennis is al jaren een van onze pijlers, maar nog nooit was die cirkel echt rond. Dat is nu verleden tijd. We zijn home of Grand Slam tennis.”

“Deze samenwerking met The All England Club past naadloos in onze lange termijn strategie om exclusieve must-have content te verwerven en deze content, zowel op televisie als online, via de Eurosport Player, altijd en overal toegankelijk te maken voor de sportliefhebber.”

Wimbledon was van 2014 tot en met dit jaar te zien bij FOX. Daarvoor waren de rechten in handen van Sport1, Net5 en RTL 7.