7,9 miljoen kijkers voor 2e WK-duel Oranje

7,9 miljoen kijkers voor 2e WK-duel Oranje

Geschreven door Pieter Jongsma

Het tweede WK-duel van Oranje met Australië is door gemiddeld 7,9 miljoen* mensen bekeken. Net als op het veld in Porto Alegre liep ook in de Nederlandse huiskamers de spanning zichtbaar op. Tijdens het eerste deel van het treffen met de Socceroos zaten namelijk 7,4 miljoen mensen voor de buis, terwijl naar de tweede helft gemiddeld 8,5 miljoen Nederlanders keken.

Bij de winnende goal van Memphis Depay tikte de teller de 8,7 miljoen aan. Het aantal kijkers bereikte met 8,8 miljoen echter een absolute piek op het moment dat om 19.50 uur het laatste fluitsignaal klonk.

Het marktaandeel was 88%, wat betekent dat bijna negen op de tien televisiekijkers gisteren inschakelden op Nederland 1. De openingswedstrijd van Oranje, afgelopen vrijdag tegen Spanje, werd door gemiddeld 7,2 miljoen mensen thuis voor de televisie gevolgd. De halve finale van het EK 2004 tussen het Nederlands elftal en Portugal is nog altijd de meest bekeken wedstrijd ooit (8,5 miljoen).

 

* Het betreft hier het aantal landgenoten dat het treffen tussen Nederland en Australië in de thuissituatie bij de NOS op Nederland 1 heeft gezien.