Op hoogtepunt 6,3 miljoen kijkers voor Oranje Leeuwinnen

Op hoogtepunt 6,3 miljoen kijkers voor Oranje Leeuwinnen

Geschreven door Daniël Schalk

De finale van het WK vrouwenvoetbal tussen Nederland en de Verenigde Staten trok op het hoogtepunt 6,3 miljoen kijkers. Dat heeft de NOS laten weten. Gemiddeld zagen 5,5 miljoen mensen de nederlaag van de Oranje Leeuwinnen.

De kijkcijferpiek lag aan het einde van de finale om 18.53 uur. Ook keken er 465.000 mensen via de livestream in de app en op NOS.nl en op NPO Start zorgde de finale voor 300.000 livestreamstarts. De NOS laat weten dat in totaal bijna 12,6 miljoen mensen iets van het WK hebben gezien.

Ook online was er veel belangstelling voor de Oranje Leeuwinnen. De liveblogs van de NOS in de app en op NOS.nl zijn ruim 3,6 miljoen keer bezocht met als absolute uitschieter tijdens de halve finale, toen het liveblog 766.000 keer werd bezocht. Tijdens de finale is het liveblog ruim 528.000 keer bezocht.

De voltallige selectie van het Nederlands vrouwenelftal schuift vanavond aan bij de WK-talkshow Studio France van de NOS. De Leeuwinnen blikken in de extra uitzending op NPO 1 met presentator Sjoerd van Ramshorst en zijn sidekick Suse van Kleef terug op het WK vrouwenvoetbal, waar zij tweede werden.

NOS Studio France met de Leeuwinnen is vanavond om 21:15 uur te zien op NPO 1.

Foto: Pixabay