NPO kaapt The Graham Norton Show van Comendy Central

NPO kaapt The Graham Norton Show van Comendy Central

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De grootste sterren, hilarische interviews en... een grote hendel om de rode stoel te bedienen. Vanaf half oktober is The Graham Norton Show bij de VARA op Nederland 3 te zien. De afleveringen van de populaire BBC-show zijn, twee dagen na de Britse uitzending, iedere zondagavond rond 23.00 uur te zien.

Maurice Hols vandaag weten in De Telegraaf. De NPO bood veel meer geld dan Comedy Central. “De show is al jaren met succes te zien op Comedy Central. We zitten in een competitieve markt, maar wij vragen ons af wat het publieke belang is van het aankopen van een programma dat al lang te zien is bij een andere omroep“

Iedere uitzending ontvangt komiek Graham Norton bekende namen op zijn rode bank om naar anekdotes te vissen. Eerder namen onder andere Tom Cruise, Jennifer Lopez, Matt Damon, Pharrell en Quentin Tarantino al plaats op de bank. De show zit vol humor en muzikale optredens. Vast onderdeel is de befaamde 'rode stoel' waarin iemand uit het publiek plaats mag nemen om zijn verhaal te vertellen. Geloven Graham en zijn gasten het verhaal niet, dan trekt Norton genadeloos aan hendel en klapt de stoel achterover.

In 2011, 2012 en 2013 werd de The Graham Norton Show bekroond tot beste Britse entertainment en comedy. Tot nu toe zijn er 228 afleveringen uitgezonden van de in 2007 gestarte show. Het programma wordt inmiddels in zestien landen uitgezonden.