Wie gaan het Britse Songfestival presenteren?
Bron: BBC / Christopher Baines

Wie gaan het Britse Songfestival presenteren?

Geschreven door Daniël Schalk

Nu het officieel is dat het Eurovisie Songfestival in 2023 zal plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk, is de grote vraag welke Britse tv-sterren het Songfestival gaan presenteren. De bookmakers hebben een duidelijke favoriet. Als het aan hun ligt, zien we Graham Norton volgend jaar op het Songfestival-podium.

Graham Norton is onlosmakelijk aan het Songfestival verbonden. Al sinds 2009 voorziet Graham voor de BBC de finales van het Songfestival van commentaar. In 2009 en 2010 presenteerde Norton ook Your Country Needs You, de nationale voorronde van het Verenigd Koninkrijk voor het Eurovisie Songfestival.

Andere namen die het goed doen bij de bookmakers zijn zanger Rylan Clark-Neal, radio-dj Scott Mills, het tv-duo Ant & Dec en voormalig model Emma Willis. De bookmakers verwachten niet dat Sam Ryder, die in 2022 namens het Verenigd Koninkrijk tweede werd, de rol van presentator op zich zal nemen.

De gaststad voor 2023 is ook nog niet bekend. De bookmakers zetten hun geld op Glasgow, gevolgd door Manchester. De top-5 wordt aangevuld door hoofdstad Londen, Birmingham en Liverpool. Steden die het Songfestival willen huisvesten kunnen vanaf deze week een bidbook inleveren bij de BBC.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!