NPO Best in het teken van Anne Frank

NPO Best in het teken van Anne Frank

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

NPO Best zendt op zondag 4 mei om 21.00 uur de tv-registratie uit van het toneelstuk ‘Het dagboek van Anne Frank’. Het themakanaal maakt er een traditie van om deze klassieker uit 1984 jaarlijks rond Nationale Dodenherdenking te programmeren. Dit jaar wordt de toneelvoorstelling om 20.10 uur voorafgegaan door een special van de TROS TV Show.

Ivo Niehe spreekt ruim twintig jaar later met hoofdrolspelers Jip Wijngaarden en Jeroen Krabbé, die ook de regisseur is. Zij kijken terug op het toneelstuk dat grote indruk maakt op de vele bezoekers. Het slotapplaus blijft achterwege, het publiek verlaat diep geroerd en in stilte de zaal. In deze speciale aflevering van de TV Show ook interviews met Miep Gies (vertrouwelinge van de familie Frank) en Hannah Goslar, een vriendin van Anne. De complete uitzending komt vanuit Het Anne Frank Huis in Amsterdam.

Overige programmering 4 mei

De speciale programmering op zondag 4 mei bestaat verder uit twee afleveringen van de talkshow Barend & Witteman. Paul Witteman spreekt om 18.30 uur met wijlen Els Borst over haar boekje ‘Vrijheid geef je door’. Sonja Barend praat om 19.25 uur met gasten over de crèche in Amsterdam, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog joodse kinderen worden ondergebracht die met hun ouders op transport naar Duitsland zouden worden gesteld. Om 22.20 uur sluit Paul de Leeuw deze bijzondere avond af met Laat de Leeuw, waarin hij op zijn eigen wijze de brug slaat tussen Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

NPO Best is de hele maand mei gratis als ‘zender van de maand’ te ontvangen bij alle grote kabelmaatschappijen:

Ziggo – kanaal 13
UPC –  kanaal 14
KPN –  kanaal 20

Op npobest.nl is een volledige lijst beschikbaar met alle kabelaanbieders en de wijze waarop zij NPO Best doorgeven. Via de site is de programmering van NPO Best ook 24 uur per dag live te volgen.