EO schrapt Anne Frank uit '4 mei-show'

EO schrapt Anne Frank uit '4 mei-show'

Geschreven door Pieter Jongsma

De EO heeft de omstreden plannen voor een herdenkingsprogramma op 4 mei flink bijgeschaafd. Er komt geen grootse Anne Frank-show zoals in juni uitlekte, maar een ingetogen oorlogsverhaal dat live door acteurs in Rotterdam wordt nagespeeld. Dat schrijft het AD woensdag.

De omroep hoopt niet dat er opnieuw, net als afgelopen zomer, een stortvloed aan kritiek komt. Toen kwam het beeld naar voren van een optocht met een musicalversie van het Anne Frank-verhaal. "Die kritiek hebben we ons aangetrokken. Dat plan was nog helemaal niet af, nu zijn we in een meer uitgewerkt stadium", zegt een woordvoerder van de EO in de krant.

Havenstad
"Ons doel is vooral om verhalen uit de oorlog te vertellen, opdat we niet vergeten. Wij vinden het mooi om zoiets voor het eerst in Rotterdam te doen", aldus de zegsman. Om wat voor verhaal het gaat, is nog niet duidelijk.

Positieve reacties
De eerste reacties zijn volgens de omroep positief maar het plan moet nog worden voorgelegd aan de netmanager van NPO1. Het verhaal moet na de nationale dodenherdenking live worden opgevoerd op locaties in Rotterdam.

Kritisch over Frank
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei liet zich eerder kritisch over de Anne Frank-processie uit. Ook de gemeente Amsterdam en de Anne Frank Stichting verklaarden niets over de plannen gehoord te hebben, evenals acteurs die in een uitwerking werden genoemd.

Door: Novum