Golden Oldies veroveren oosterburen in Nieuw seizoen

Golden Oldies veroveren oosterburen in Nieuw seizoen

Geschreven door Pieter Jongsma

Nederland is te klein voor de rockende oudjes van BNN’s Golden Oldies. Na het succes van afgelopen seizoen hebben zij de smaak te pakken en keren ze terug! De missie van Ruben Nicolai is nog niet ten einde. Ze willen meer. Ze willen de grens over! Dus reizen de Golden Oldies met Ruben naar Duitsland om onze Oosterburen te overtuigen van hun keiharde repertoire, wat helemaal is aangepast met grote Duitse rock hits die ook bij ons een grote hit zijn geweest.

De opnames zijn inmiddels in volle gang. In een paar weken gaan Ruben en de vitale 70-plussers met boot en bus Duitsland door, naar het grote eindconcert in Berlijn. Hier zal een optreden worden gegeven voor Duitse en Nederlandse fans. Het grote avontuur begint maandag 28 april aanstaande, om 13.00 uur. Dan stapt iedereen in Rotterdam op de boot en worden ze door familie en vrienden uitgezwaaid. Golden Oldies, The Road To Berlin is vanaf 23 augustus terug bij BNN op Nederland 1.

Ruben is ook dit seizoen het luisterend oor voor de koorleden, pept ze op als ze erdoorheen zitten en regelt alles van begin tot eind. Het wordt weer spannend: hoe zal Duitsland reageren op de rockende bejaarden? Gaat het lukken de zaal vol te krijgen en plat te spelen? En wordt het grote concert op 11 mei in Berlijn een succes? Ruben Nicolai: ‘Ik heb gigantisch veel zin om met deze groep sprankelende en markante persoonlijkheden dit waanzinnig spannende en onzekere avontuur aan te gaan. Ik kan niet wachten. Trossen los!’

Kaarten voor de show op 11 mei in Berlijn zijn verkrijgbaar via de sitewww.kesselhaus.net. Golden Oldies wordt door BNN gemaakt in co-productie met Blazhoffski. Voor meer informatie kijk op de facebookpagina van Golden Oldies.