‘The Simpsons’ seizoen 25 viert jubileum met voetbal en Lego

‘The Simpsons’ seizoen 25 viert jubileum met voetbal en Lego

Geschreven door Pieter Jongsma

Het is feest in Springfield, ‘s werelds beroemdste animatiefamilie bestaat alweer een kwart eeuw. En dat laten Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Er staat heel wat te gebeuren in het leven van The Simpsons.

Naast een speciale aflevering rondom het WK in Brazilië en een Lego-aflevering, zal er ook een belangrijk personage komen te overlijden. En ook in het 25ste seizoen van ‘The Simpsons’ maken bekende sterren hun opwachting als stemacteur, waaronder Eva Longoria en Daniel Radcliffe. Vanaf maandag 28 april is de allernieuwste reeks wekelijks om 20.00 uur te zien op de vrij toegankelijke tv-zender FOX. 

‘The Simpsons’ vertelt het verhaal van een alledaags Amerikaans gezin bestaande uit vader Homer, moeder Marge, zoon Bart en dochters Lisa en Maggie. In hun kleine dorpje Springfield raken ze telkens verzeild in satirische avonturen. De veelgeprezen serie ontving onder meer een Peabody Award, 28 Emmy Awards en 29 Annie Awards. Daarnaast heeft de animatiefamilie een eigen ster op de Hollywood Walk Of Fame. Het is de langstlopende comedy-serie ter wereld en ook in Nederland nog steeds populair, blijkt sinds de lancering van FOX. Tv-zender FOX is in heel Nederland vrij te ontvangen door digitale TV-abonnees van onder meer Ziggo (kanaal 11), UPC (kanaal 11) en KPN (kanaal 14).
Seizoen 25
In het nieuwe seizoen verkoopt Homer zijn Apple-aandelen om een bowlingbal te kopen, houdt Marge zichzelf en de muziek van KISS verantwoordelijk voor de rebellie van Bart, wordt Lisa een cheerleader voor het lokale American Football-team en brengt Homer een baby ter wereld. In de speciale aflevering ‘Brick Like Me’, die geheel in Legoblokjes wordt uitgevoerd, ontwaakt Homer in een wereld waar alles van Lego gemaakt is. In ‘You Don’t Have To Live Like A Referee’ reist Homer als scheidsrechter af naar het WK in Brazilië, nadat Lisa zich verbaast over zijn integriteit.
Stemacteurs
Gastrollen in het jubileumseizoen zijn weggelegd voor scenarioschrijver Aaron Sorkin, televisiechef Gordon Ramsay, journalisten Christiane Amanpour en Anderson Cooper, American Football-speler Joe Namath, presentatrice Rachel Maddow, regisseur Judd Apatow, actrices Elisabeth Moss, Kristen Wiig, Eva Longoria en Katey Sagal, acteurs Daniel Radcliffe, Will Arnett, Zach Galifianakis, Seth Rogen, Paul Rudd, Channing Tatum, Max von Sydow en de legendarische stripschrijver Stan Lee.
Sterfgeval
De producenten van de serie hebben alvast verklapt dat een belangrijk, terugkerend personage zal komen te overlijden in seizoen 25. Het overlijden van een belangrijk personage vond voor het laatst in het jaar 2000 plaats. Uitvoerend producent Al Jean gaf als enige hint dat de acteur die zijn of haar stem aan het personage verleent hiervoor een Emmy Award won. Er blijft echter een behoorlijke lijst kandidaten over. Het slachtoffer is in ieder geval niet Edna Krabappel, het personage waaraan de recent overleden Marcia Wallace haar stem verleende. Dat personage zal uit eerbied aan Wallace na het 25ste seizoen uit de serie geschreven worden.