‘The Simpons’ naar WK voetbal

‘The Simpons’ naar WK voetbal

Geschreven door Pieter Jongsma

Niemand kan meer om ’s werelds populairste sport heen, het wereldkampioenschap is in volle gang en na de fenomenale zege van Oranje op Spanje zijn de verwachtingen hooggespannen. Ook de populaire televisiefamilie The Simpsons laat het WK niet ongemerkt voorbij gaan. Na de wedstrijd tussen Nederland en Chili op 23 juni kunnen de kijkers om 20.00 uur afstemmen op FOX voor de animatieaflevering ‘You Don’t Have To Live Like A Referee’. Deze aflevering staat geheel in het teken van het wereldwijde voetbaltoernooi.

In de thema-aflevering wordt Homer aangesteld als scheidsrechter voor het Wereldkampioenschap, nadat Lisa zijn integriteit prijst tijdens een speech-wedstrijd op het jeugdvoetbalveld van Springfield Elementary. De Simpson-familie reist naar Brazilië, waar Homer’s eerlijkheid op de proef wordt gesteld door Zuid-Amerikaanse gangsters, die zich bezig houden met omkoping in de voetbalwereld.

‘The Simpsons’ is de langstlopende televisieserie uit de geschiedenis en viert dit jaar het 25-jarige jubileum. De premières van seizoen 25 zijn elke maandag om 20.00 uur te zien op FOX. De zender is in heel Nederland vrij te ontvangen door digitale TV-abonnees van onder meer Ziggo (kanaal 11), UPC (kanaal 11), KPN (kanaal 14), Caiway (kanaal 11), Delta (kanaal 13).

‘The Simpsons’ vertelt het verhaal van een alledaags Amerikaans gezin bestaande uit vader Homer, moeder Marge, zoon Bart en dochters Lisa en Maggie. In hun kleine dorpje Springfield raken ze telkens verzeild in satirische avonturen. De veelgeprezen serie ontving onder meer een Peabody Award, 28 Emmy Awards en 29 Annie Awards. Daarnaast heeft de animatiefamilie een eigen ster op de Hollywood Walk Of Fame.