Wendy van Dijk twijfelde over keuze Erland Galjaard

Wendy van Dijk twijfelde over keuze Erland Galjaard

Geschreven door Daniël Schalk

Wendy van Dijk vond het best moeilijk toen Erland Galjaard de RTL4-serie Moordvrouw, waar Wendy van Dijk de hoofdrol in speelt, op de zondagavond wilde zetten, “Ik begreep zijn standpunt, maar twijfelde of ik wel blij moest zijn met die verandering.”

Wendy van Dijk zegt in het Leidsch Dagblad, "Natuurlijk overlegde hij dat met me, zoals hij dat ook met andere acteurs en programmamakers doet. Begrijp me goed: ik had alle vertrouwen in de serie, maar als je schuift met de uitzendavond, loop je de kans kijkers te verliezen. Ik ben ook maar een mens en hecht aan een succes dat zich bewezen heeft. Daarom aarzelde ik. Gelukkig laat de prachtige score van afgelopen zondag zien dat ’Moordvrouw’ ook op eigen benen kan staan.” aldus Wendy van Dijk.

Dat Erland Galjaard naast dat hij de baas van Wendy ook haar partner is zorgt thuis niet voor spanningen, “Thuis denk en praat je natuurlijk door over waar je in werktijd mee bezig bent. Dat toetsen bij elkaar, maakt een idee alleen maar sterker. Als je allebei een creatief beroep hebt in de tv-wereld gaat zo’n overlegproces dag en nacht door.” zegt Wendy van Dijk.