Eredivisie-voetbal naar NOS, SBS of FOX

Eredivisie-voetbal naar NOS, SBS of FOX

Geschreven door Daniël Schalk

RTL Nederland maakt geen kans meer op de uitzendrechten van de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal. Het bod wat RTL zou hebben uitgebracht was te laag om de uitzendrechten uiteindelijk binnen te slepen. De strijd gaat nu tussen de NOS en SBS, tenzij FOX, de eigenaar van de rechten, besluit om de samenvattingen op haar eigen open tv-kanaal uit te gaan zenden.

Volgens De Telegraaf heeft de Publieke Omroep ongeveer 20 miljoen euro per seizoen over voor de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal.

Kenners zeggen in De Telegraaf dat een commerciële televisiezender aan de samenvattingen ongeveer 10 tot 12 miljoen euro kan verdienen. Het bod van RTL lag daarboven weten de kenners in De Telegraaf te zeggen, wat het bod van SBS is, is onduidelijk. Een voordeel van SBS als commerciële televisiezender is dat de tv-zender meer mogelijkheden heeft dan de NOS om de betaalkanalen van FOX te promoten, dat zal ook meewegen in de uiteindelijke beslissing van FOX. De uitzendrechten van de Eredivisie-samenvattingen is alleen dit lopende seizoen nog in handen van de NOS.