Songfestival Vandaag: Joost Klein repeteert weer en Grote Songfestivalfeest op tv
Bron: EBU

Songfestival Vandaag: Joost Klein repeteert weer en Grote Songfestivalfeest op tv

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere ochtend blikt Songfestival Update vooruit op de dag in Malmö.

Joost Klein mag vandaag weer het Songfestival-podium in het Zweedse Malmö betreden om zijn act rond zijn nummer Europapa te repeteren voor de tweede halve finale van morgen. Nu de eerste halve finale achter de rug is, wordt vandaag de tweede halve finale maar liefst twee keer in zijn geheel gerepeteerd.

Vorige week dinsdag stond Joost voor het eerst op het Songfestival-podium in de Malmö Arena, de concertzaal waar het Songfestival plaatsvindt. Vrijdag had Joost zijn tweede repetitie. Er zijn al enkele videobeelden en foto’s naar buiten gebracht, waarop we onder meer Appie Mussa zien in een blauw kippenpak.

Tv-tips

België strijdt morgen net als Nederland voor een finaleplek. Hun inzending Mustii is op weg naar Malmö gevolgd door de camera’s van de Vlaamse tv-zender VRT. In de documentaire, die vanavond wordt uitgezonden op VRT 1, is te zien hoe Mustii zich voorbereid voor zijn optreden in de tweede halve finale.

Op de Nederlandse tv is vanavond een registratie van Het Grote Songfestivalfeest uit 2023 te zien. Afgelopen november traden tientallen oud-deelnemers op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Käärijä, de runner-up van 2023, was ook van de partij. De presentatie was in handen van Cornald Maas en Edsilia Rombley.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, X, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!