Songfestival Vandaag: Repetities hervat en Bart Arens maakt eerste radioshow vanuit Malmö
Bron: AVROTROS / Ruud Baan

Songfestival Vandaag: Repetities hervat en Bart Arens maakt eerste radioshow vanuit Malmö

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere ochtend blikt Songfestival Update vooruit op de dag in Malmö.

Na een rustdag vanwege de openingsceremonie, worden vandaag de repetities hervat in concertzaal Malmö Arena. De eerste halve finale wordt vandaag twee keer in zijn geheel gerepeteerd. Morgen gebeurt dat nog één keer, voordat ’s avonds de echte show is waarin 15 landen om een finaleplaats strijden.

Radio 2 vanuit Malmö

Bart Arens is met Joost Klein meegereisd om de komende week vanuit Songfestival-stad Malmö zijn NPO Radio 2-programma Aan De Slag! te presenteren. Vanaf vandaag schuiven er bij Bart in de studio iedere dag Songfestival-kenners en fans aan om alle ins en outs te bespreken. Ook Joost zelf zal langskomen.

Aan De Slag! is iedere dag van 9:00 tot 12:00 uur te horen op NPO Radio 2. Zaterdag telt Bart vanaf 17:00 uur op Radio 2 af tot de finale met de Songfestival Top 50. De afgelopen edities stond Waterloo van ABBA bovenaan. De finale zelf zal ook live te horen zijn op Radio 2 met commentaar van Carolien Borgers.

Nieuw: 12 points go to

Vanaf vandaag is onze videoserie 12 points go to weer te zien. Iedere dag bespreekt het team van Songfestival Update de liedjes van dit Songfestival-jaar. Vandaag komt om 10:00 uur de eerste aflevering online, waarin de eerste zeven liedjes uit de eerste halve finale van morgen worden besproken.

De eerste halve finale wordt morgen afgetrapt door Cyprus. “Een lekker begin van de halve finale”, zegt Vica in de aflevering. Ook topfavorieten Kroatië en Oekraïne worden vandaag besproken. “Het is toch knap hoe Oekraïne de afgelopen jaren steeds een sterke inzending weet in te sturen”, zegt Vincent.

12 points go is vanaf vandaag, dagelijks, vanaf 10:00 uur te zien op songfestivalupdate.nl en YouTube.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, X, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!