AVROTROS lanceert Songfestival-app voor poules

AVROTROS lanceert Songfestival-app voor poules

Geschreven door Daniël Schalk

Omroep AVROTROS lanceert een week voor de finale van het Eurovisie Songfestival een app waarmee je poules kan maken. In de app van AVROTROS kan je vrienden uitnodigen om de winnaar te voorspellen. Wie de uitslag het best beoordeelt, is dé Songfestival-expert van zijn poule.

De omroep maakte vandaag haar plannen voor het komende Songfestival bekend. Naast de live-uitzendingen van het Songfestival, komt AVROTROS traditiegetrouw voor elke liveshow met een voorbeschouwing waarin bekende Nederlanders hun mening geven over alle inzendingen.

De Songfestival-week wordt volgende week zaterdag afgetrapt met een speciale aflevering van Beste Zangers op NPO 1, waarin oud-deelnemers de populairste Songfestival-liedjes aller tijden zingen. Aansluitend komt AVROTROS op NPO 3 met een documentaire over de Nederlandse inzending Duncan Laurence.

Radio-dj Bart Arens reist ook dit jaar weer naar het land van het Songfestival om vanuit de gaststad de Nederlandse inzending op de voet te volgen. Van woensdag 15 mei tot en met vrijdag 17 mei is Bart op NPO Radio 2 te horen met zijn programma Op Weg Naar De Finale, waarin Duncan regelmatig zal aanschuiven.

De Songfestival-app is vanaf zaterdag 11 mei 2019 beschikbaar.

Foto: EBU